Anna Whitlocks Gata 5, 113 66 Stockholm, Sverige

hör av dig!

  • Support/Garanti:  Använd nedanstående formulär eller maila: info@dualtronnordic.com
  • Service(däckbyte, bromsservice osv): Kontakta servicepartners: klicka här
  • Telefonnummer (ENDAST SÄLJ): +46760056808

FAQ

Var god läs innan du skickar iväg ett mail.

ORDER & Leverans

Vi har snabba hemleveranser till Norge med Fedex Express. Vid Kassan/utcheckning drar vi automatiskt av moms/vat från priset när du väljer Norge som leveransland och debiterar en fast fraktkostnad på 495 SEK oavsett leveransort om du inte beställer en elsparkcykel. Tull/Toll (tolletaten) kommer sedan be dig betala Norsk moms/vat på ordervärdet samt en administrativ avgift på 150 SEK.

Samtliga Länder: Vi erbjuder gratis frakt på alla elsparkcyklar. Fraktpriser på ordrar upp till 1000 SEK kostar 99 SEK i Sverige & 149 SEK i Danmark & Finland & 249 SEK för resterande EU. NO: Alla ordrar som inte innehåller en elsparkcykel debiteras med en fraktkostnad på 499 SEK.

Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners. Kortbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt.

I samarbete med Collector Bank erbjuder vi faktura och delbetalning.

Våra normala leveranstider är 3-7 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: order@minimotorssverige.se.

När din beställning är redo för utlämning i butik skickas ett mail till dig som välkomnar dig till butiken.

Din elsparkcykel levereras ända hem till dörren. Du behöver vara på plats för att ta emot paketet och legitimera dig med ID-handling.

OBS: Om elsparkcykeln levereras med en pall är det viktigt att du inte gör dig av med pallen om du vill ha möjlighet att returnera tillbaka varan

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.

Ändringar och tillägg måste göras innan din order behandlas och skickas från oss. Om du upptäcker eventuella felaktigheter på din order är det därför viktigt att du omgående kontaktar vår Kundservice för att om möjligt ändra din order.

Ändringar och tillägg måste göras innan din order behandlas och skickas från oss. Om du upptäcker eventuella felaktigheter på din order är det därför viktigt att du omgående kontaktar vår kundservice för att om möjligt ändra din order.

Se punkt 6. ”Ångerrätt” på fliken: köpvillkör

Varan skall återsändas emballerad enligt originalskick. Tänk på att du står för transportriskerna när den fraktas tillbaka till oss. Se därför till att varan är väl förpackad. Tänk till exempel på att ej använda olämplig tejp som silvertejp då det förstör förpackningen. Använd genomskinlig packtejp.

OBS: Om godset levererats med en pall är pallen en del av godset och behöver därför finnas tillgänglig vid en retur.

Vi återkommer med leveransadress via email.

Varan skall återsändas emballerad enligt originalskick. Pallen är en del av godset och behöver därför finnas tillgänglig vid en retur.

Teknik & Tips

Adaptern kopplas mot vägguttag först och sen Scooter. Laddaren lyser rött då den laddas och är fulladad då lampan lyser grönt.

Om laddaren fortfarande lyser grönt efter stegen ovan ska du koppla bort adaptern från väguttag och scooter, sedan vänta 15 sekunder och därefter upprepa stegen ovan.

Största orsaken till punktering är felaktigt däcktryck. Rekommenderade däcktrycket står på däcket. Vi rekommenderar att man kontrollerar däcktrycket regelbundet. Ju oftare desto bättre men minst en gång varannan vecka. Den batteridrivna pumpen Xiaomi Mi Portable Electric Air Pump rekommenderas starkt och är det bästa tillbehöret man kan köpa till sin elsparkcykel. En annan  vanlig anledning är att man kör upp och ner för trottoarer. Led elsparkcykeln upp och ned för trottoarer istället.

Ibland finns en osynlig skada i däcket som punkterar slangen. Kontrollera däcket noga innan slangbyte. Har man kört med punktering bör man även byta däck.

Speedway och Dualtron är kraftfulla elscootrar och kör man med höga effektinställningar med låg laddning så kan spänningsfallet bli så stort att elektroniken i batteripacket stänger av för att skydda battericellerna. LCD’n förvarnar föraren genom att blinka. Batteriet förblir avstängt i upp till 30 minuter. Vill man köra med låg laddning så får man köra med snällare inställningar såsom avstängd frammotor, P9=1 (låg effekt), P7=5 (långsam acceleration).

ABS är påslaget och aktiveras under bromsning. ABS går att stänga av med parameter Pd=0. 

 

Kör inte aggressivt. Aggressiv körning är en större orsak till olyckor än höga hastigheter. Man ska inte luta sig mot styret vid acceleration och inbromsning. Kör elscootern som om den vore en skateboard genom att använda kroppens balans.

Applicera blå gänglåsning (Tex Blå Loctite) på skruvar som lossnar lätt. Skruva dock ej skruvarna för hårt då det kan skada gängorna.

Nej. Man ska inte ens tvätta scootern under rinnande vatten. Använd helst våtservetter eller en lätt blöt svamp.