Köpvillkor

1       Dualtron Nordic

Företaget har sitt säte i Stockholm. Företagets postadress är Anna Whitlocks Gata 5, 113 66, Stockholm.

Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@dualtronnordic.com med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Dualtron Nordic går under Lexian AB med organisationsnummer 559061-1231.

2       Beställning

För att kunna beställa på måste du ha fyllt 18 år. Vi accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. 

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.

Ändringar och tillägg måste göras innan din order behandlas och skickas från oss. Om du upptäcker eventuella felaktigheter på din order är det därför viktigt att du omgående kontaktar vår Kundservice för att om möjligt ändra din order.

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till order@dualtronnordic.com.

3       Betalning

Betalning sker genom vald betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners.

Kortbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt.

3.1      Faktura & delbetalning

I samarbete med Collector Bank erbjuder vi faktura och delbetalning. Tjänsten är baserad på en engångskredit som möjliggör en enkel och säker betalning av dina köp genom faktura eller delbetalning. Mer information och fullständiga villkor om Collector Bank’s betalsätt hittar du på bill.collectorpayments.se.

Fakturan har en förfallotid om 14 dagar. Efter genomfört köp skickas fakturan till din folkbokföringsadress. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar genom att logga in på bill.collectorpayments.se

För att kunna använda tjänsten måste du vid köptillfället vara bosatt i Sverige och minst 20 år gammal. Betalsättet är endast tillgängligt för privatpersoner och som kreditgivare förutsätter vi att du har skött dina ekonomiska åtaganden och har en god betalhistorik.

En kreditprövning görs i samband med köptillfället vilket innebär att en kreditupplysning inhämtas. Kreditupplysningar som tas av Collector Bank påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

För att se fullständiga villkor för Collector Bank faktura- och delbetalningstjänst se länkarna nedan:

Allmänna kreditvillkor för faktura och delbetalning

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Frågor kopplade till din faktura eller delbetalning

Collector Bank’s kundtjänst hjälper dig gärna i alla frågor som rör din faktura eller delbetalning. Kontakta oss via e-post bill@collectorpayments.see eller via telefon på +46 101 61 00 80, måndag – fredag kl. 08:00-17:00.

Se också vanligt förekommande frågor och svar.

3.2      Återbetalning vid faktura- eller delbetalningsköp

Du som har betalt din faktura eller delbetalning men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Collector Bank. Collector Bank återbetalar den summa du har betalat efter att vi har fått uppgift om godkänd retur från handlaren. Återbetalningen sker till ditt konto varför du behöver meddela oss dina kontouppgifter tillsammans med fakturauppgifterna.

Kontakta oss via e-post bill@collectorpayments.se eller via telefon på +46 101 61 00 80, måndag – fredag kl. 08:00-17:00.

4       Leverans

Våra normala leveranstider är 3-7 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: order@dualtronnordic.com.

4.1      Fraktkostnader

Vi erbjuder gratis frakt på ordrar som överstiger 1000 SEK (Endast EU). Fraktpriser på ordrar upp till 1000: – kostar 99 SEK i Sverige och 149 SEK i Danmark & Finland. Alla leveranser till Norge kostar 249 SEK.

4.2     Paket som vägras eller ej hämtas ut hos ombud

Paket som ej hämtas ut hos ombud eller vägras vid leverans kommer att skickas tillbaka till oss. När vi har mottagit paketet kommer kostnaden för varorna att återbetalas till er med avdrag för frakten. Du som kund står för då för hela frakten. Du som kund står också för eventuella lagerkostander som uppstår då paketet ligger kvar på terminal och ej upphämtas, vanligtvis efter 4 dagar (DB Schenker).

4.3      Transportskada

Vid leverans till dig står vi för transportrisken, dvs skadas produkten på väg från vårt lager till dig är det under vårt ansvar.
Synlig transportskada ska anmälas till chauffören direkt vid mottagandet för att kunna göras gällande mot Dualtron Nordic. Kund ska även kontakta Dualtron Nordic samma dag som leverans skett. Dold transportskada skall reklameras till Dualtron Nordic inom 7 arbetsdagar. Vid alla typer av transportskador behöver Dualtron Nordic en tydlig beskrivning och fotografi av skadan samt emballaget.

Instruktion fotografering:

Här nedan visas exempel och förklaring på de bilder du behöver ta av det skadade godset.

 • Adresskortet i närbild (hela Adresskortet ska vara synligt och läsbart). 
 • Försändelsen i sin helhet. Fotografera tre av lådans utvändiga sidor.
 • Försändelsen i sin helhet, motsatta kort- och långsida.
 • Är produkten emballerad i en låda skall den öppnas och fotograferas från ovan. Bilden skall vara tagen på distans så att man ser allt det invändiga förpackningsmaterialet.
 • Avlägsna delar av det invändiga förpackningsmaterialet, ta ytterligare en bild där produktens placering i lådan är synlig. 
 • Fotografera lådan invändigt utan något innehåll med lådans samtliga insidor väl synliga.
 • Den skadade produkten i sin helhet.
 • Bild som påvisar vart på produkten som skadan/skadorna återfinns.
 • Närbild på skadan/skadorna

5       Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

6       Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Ångerrätt gäller inte om köp görs i butik.

Vid nyttjande av din ångerrätt:

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss på order@dualtronnordic.com. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.

Du står för frakten (tur & retur), leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

OBS: Om godset levererats med en pall är pallen en del av godset och behöver därför finnas tillgänglig vid en retur.

Produkten skall vara i nyskick. Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera varan men ej bruka den.

Varan skall återsändas emballerad enligt originalskick. Tänk på att du står för transportriskerna när den fraktas tillbaka till oss. Se därför till att varan är väl förpackad. Tänk tillexempel på att ej använda olämplig tejp som silvertejp då det förstör förpackningen. Använd genomskinlig packtejp

Vissa varor – t.ex. batterier plomberar vi och då gäller öppet köp endast vid fortsatt plomberad, obruten förpackning.

Vi återkommer med leveransadress via email.

 Efter det att du har skickat tillbaka varan betalar vi tillbaka beloppet inom 30 dagar, men oftast går det betydligt fortare än så. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan.

6.1      Ångerrätten gäller inte vid:

Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

7       Reklamation och klagomål

Du som konsument har enligt konsumentköplagen rätt att reklamera en vara inom 3 år från köpet. Reklamationen skall ske inom skälig tid från det att felet upptäckts. Reklamation som sker inom 2 månader från köpet räknas alltid som skälig tid.

Är produkten skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.

Varan skall återsändas emballerad enligt originalskick. Tänk på att du står för transportriskerna när den fraktas tillbaka till oss. Se därför till att varan är väl förpackad. Tänk till exempel på att ej använda olämplig tejp som silvertejp då det förstör förpackningen. Använd genomskinlig packtejp.

OBS: Om godset levererats med en pall är pallen en del av godset och behöver därför finnas tillgänglig vid en retur.

Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till info@dualtronnordic.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.

Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Hittas inga fel på reklamerad vara så debiteras frakt tur och retur och eventuell arbetstid för undersökningen.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

7.1      Undersökning av  artikeln

Köparen skall kvalitetskontrollera varan om den är i överensstämmelse med beställningen, om den har skadats under transporten eller om den på annat sätt har brister innan användning. Om varan inte överensstämmer med beställningen eller har brister, måste köparen meddela säljaren omedelbart om reklamation.

8       Garanti

Dualtron Nordic lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, d.v.s. fel som fanns i produkten vid leverans. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten. Det innebär också att garantin inte gäller vid fall där elsparkcykeln eller dess komponenter öppnats upp och monterats isär, även fast produkten och/eller dess delar monteras ihop igen. Dessa operationer  får endast hanteras av Dualtron Nordic och auktoriserade servicepartners. Garantin omfattar inte skador och fel som uppkommit p.g.a. yttre åverkan.

Vid garantianspråk skickas varan tillbaka i originalemballage. Om original emballage saknas så kan vi skicka ett, om möjligt, till en kostnad av 500 SEK.

Din orderbekräftelse är ditt garantibevis.

Garantin gäller inte:

 • Fuktskador i elektroniken
 • Ett helt urladdat batteri pga. bristande underhållsladdning. Se länken Skötselråd för mer information.
 • Skada som består i eller är en följd av normalt slitage, korrosion, förbrukning, åldersförändring eller färg-/formförändring
 • Skada eller försämring beroende på olycka
 • Fel uppkomna vid felaktig användning eller underlåtenhet att följa skötsel-och serviceanvisningar. Läs skötselråden på vår hemsida.
 • Normal förslitning omfattas inte av garantin. Exempel på delar som anses ha en naturlig förslitning är tex. däck, vajrar, bromsbelägg, styrlager och lampor.
 • Skador som uppkommit vid förvaring av produkten i ogynnsam miljö.

9       Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

10  Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

10.1   Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

11  Personuppgifter

Genom att handla hos Dualtron Nordic accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Dualtron Nordic är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

11.1   Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

11.2   Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

11.3   Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

11.4   Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

11.4.1  Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

11.4.2  Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: DB Schenker, DHL och Bring. 

11.4.3  Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder för utskick av nyhetsbrev.

11.4.4  Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

11.4.5  Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

11.4.6  Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

11.4.7  Ansvarig för dataskydd

Dualtron Nordic är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

11.4.8  Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

12  Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

13  Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

14  Upphämtning av Köp i Showroom

Vi tillåter endast personlig upphämtning av scootrar i show roomet vid köp från denna webbplats.  ID-Kontroll görs.