Trafikförsäkring Sverige

Om du har en elsparkcykel från Minimotors kanske du undrar om du behöver en trafikförsäkring för den. Det korta svaret är ja, alla elsparkcyklar som har en motoreffekt över 250W behöver försäkras.

Oroa dig inte, det är inte särskilt komplicerat att försäkra en elsparkcykel. Läs vidare för att se hur det kan gå till. Ett exempel på en trafikförsäkring är IF:s försäkring för elsparkcyklar som kan tecknas smidigt och enkelt online och har ett pris från 50 kr/mån.

Hur försäkrar jag en Minimotors elsparkcykel?

Du kan enkelt skaffa en trafikförsäkring med följande tre steg: 

  1. Hitta ett försäkringsbolag: Du kan leta efter försäkringsbolag online och jämföra fördelar eller välja det försäkringsbolag du redan använder för hemförsäkring och liknande. När du valt ett bolag kan du oftast kontakta dem via deras webbplats eller på telefon. 
  2. Bestäm dig för en försäkringsnivå: Förutom trafikförsäkringen kan du välja att lägga till halv- eller helförsäkring som ger dig mer skydd.
  3. Teckna trafikförsäkringen: Oftast kan du teckna försäkringen på deras webbplats. 

Om du har en elsparkcykel från minimotors eller funderar på att köpa en, är det inte svårt eller komplicerat att använda dessa på ett lagligt och trafikförsäkrat sätt.

Vad Inkluderar en trafikförsäkring?

En trafikförsäkring inkluderar skadetäckning, både för dig som förare och för andra. Det täcker också skador på egendom. Glöm inte att ha med dig ditt försäkringsbevis när du använder din elsparkcykel.